Απώλεια Καθηγητή Δημητρίου Κελέκη

22/09/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ακτινολογική Κοινότητα έχασε ακόμα ένα συνάδελφο, τον Δημήτριο Κελέκη, Καθηγητή Ακτινολογίας με εξειδίκευση στην Επεμβατική Ακτινολογία.
Υπήρξε ένας συνάδελφος από τους πρωτοπόρους της επιστημονικής κατοχύρωσης της Ακτινολογίας στην πατρίδα μας.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ενώ έλαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Το 1989 εκλέγεται Καθηγητής Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θέση που διατηρεί μέχρι το 1992, όταν και αναλαμβάνει Διευθυντής Ακτινολογίας στο Ωνάσειο. Το 1996, εκλέγεται Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο συνταξιοδοτείται το 2005.
Την περίοδο 2005-2016 αναλαμβάνει Διευθυντής της μονάδας Ιατρικής Απεικόνισης στο Ευγενίδειο και από το 2016 ήταν Διευθυντής της Μονάδας Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας στο ΙΑΣΩ.

Ο Δημήτριος Κελέκης άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο, πολλούς μαθητές και πολλούς φίλους.

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, στους μαθητές και φίλους του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 25/9 και ώρα 11:00 στο Α’ Νεκροταφείο.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

kelekisd

22o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

30/08/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία διοργανώνει το 22ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά 15-16 -17 Οκτωβρίου 2021 και σας καλεί να συμμετάσχετε.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάνοντας κλικ εδώ.
Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας κάνοντας κλικ εδώ.

Το 22ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο έχει μοριοδοτηθεί με 24 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME-CPD credits από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μετά τιμής,

Ιωάννης Τσιτουρίδης          
Πρόεδρος ΕΑΕ                       

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας ΕΑΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Theotokis travel congresses 
210 6852892 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εις μνήμη Χρήστου Τσιάμη

31/07/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια του αγαπητού συναδέλφου μας Χρήστου Τσιάμη, ο οποίος υπηρετούσε στον νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος. Οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του.
Ο Χρήστος υπηρέτησε στο νοσοκομείο της Βέροιας κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του και στη συνέχεια ως ειδικευμένος Ακτινοδιαγνώστης προσέφερε τις υπηρεσίες του τόσο στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου όσο και στο Κ.Υ.Αλεξάνδρειας. Πάντα ευγενικός και χαμογελαστός.
Στη μνήμη του αντί στεφάνου, προσφέρουμε χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Βέροιας, για τις ανάγκες των υπερηλίκων συμπολιτών μας.
Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ευχαριστώ πολύ
Σωτηρία Ζωνίτσα
Διευθύντρια Ακτ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο Βέροιας.

Πρόγραμμα webinars Μαρτίου - Μαϊου 2021

02/03/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Τρίτη 9 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος webinars για το Ουροποιητικό σύστημα το οποίο έχει καταρτίσει η κα Κυριακή Ταβερναράκη, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ΕΑΕ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας.
Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί 2 webinars για τον καρκίνο του ορθού (30 Μαρτίου) και την νόσο Crohn (19 Απριλίου) τα οποία είχε την καλοσύνη να οργανώσει η συνάδελφος κα Ανθή Μοριχοβίτου και τα οποία κατ΄ επανάληψη είχατε ζητήσει (κάντε κλικ εδώ για το πρόγραμμα)
Όλα τα webinars θα μοριοδοτηθούν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Τσιτουρίδης 
Πρόεδρος ΕΑΕ

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας EAE

Hellenic Journal of Radiology - Scopus

20/01/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της ότι το επίσημο επιστημονικό Περιοδικό της, Hellenic Journal of Radiology, έχει αναβαθμιστεί και ενταχθεί στην διεθνή βάση δεδομένων Scopus.

Ως Πρόεδρος προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και υπερήφανος διότι υλοποιήθηκε μια δική μου ιδέα την οποία ασπάστηκαν ενθέρμως οι 2 προηγούμενοι Πρόεδροι, Καθηγητές κ. Κυριάκος Στριγγάρης και κ. Παναγιώτης Πρασόπουλος και οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.

Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την άοκνη προσπάθεια της Συντακτικής Επιτροπής και των 2 Επικεφαλής Καθηγητών κ. Νικολάου Γκουρτσογιάννη και κ. Απόστολου Καραντάνα.
Τίποτα επίσης δεν θα είχε υλοποιηθεί αν όλοι οι Ακτινολόγοι δεν είχαν αγαπήσει και αγκαλιάσει το περιοδικό αυτό.

Πιστεύω το Περιοδικό Hellenic Journal of Radiology θα αναβαθμιστεί περαιτέρω γιατί έχει από πίσω του την αγάπη όλων των Ελλήνων Ακτινολόγων, την αγάπη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την αγάπη του νυν και των 2 προηγούμενων Προέδρων κ.κ. Στριγγάρη και Πρασόπουλου.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του Editor-in-chief Καθηγητή κ. Απόστολου Καραντάνα προς τα μέλη της ΕΑΕ.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK