Νέες θέσεις εργασίας

16/09/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε για τις νέες θέσες εργασίας οι οποίες μας έχουν κοινοποιηθεί.
Οι θέσεις εργασίας αφορούν τόσο τον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό τομέα.
Για να δείτε τις νέες αγγελίες, παρακαλώ πολύ όπως κάνετε κλικ εδώ.

Μετά τιμής
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Μαθήματα Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (1ο μάθημα 24/09).

13/09/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα μαθήματα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο Δώμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Το θέμα του πρώτου μαθήματος είναι «Τρόπος ακτινολογικής προσέγγισης της Ανατομίας και Παθολογίας του Παγκρέατος».

Αναλυτικά θα γίνουν οι εξής ομιλίες:  

1. Ανατομία Παγκρέατος και Ανατομικές Παραλλαγές (Μ. Πιάγκου)
2. Δυναμική εξέταση με την Αξονική Τομογραφία του Παγκρέατος (I. Τσιτουρίδης)
3. US-CEUS (Δ. Κόκκινος)
4. Λιπώδης διήθηση παγκρέατος (Σ. Παπαϊωάννου)

Τα μαθήματα είναι διαδραστικά με συνεχείς ερωτήσεις κατά την διάρκεια του μαθήματος.
Εκτός από τους ειδικευόμενους και όλοι οι ακτινολόγοι είναι ευπρόδεσκτοι να τα παρακολουθήσουν. (Κατεβάστε εδώ την φόρμα εγγραφής).

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Απάντηση στο άρθρο του κ Λινού στις 9/9/2019

09/09/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ κ. Λινός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι έχουμε πλήρως ελλειπή εκπαίδευση στον Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο και βρήκε σαν παράδειγμα την δική μας ειδικότητα για το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης χωρίς να ασκήσει καμία αυτοκριτική για το επίπεδο εκπαίδευσης της δικής του ειδικότητας.
Ως εκ τούτου, θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω και σας κοινοποιώ την προσωπική μου απάντηση.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεσσαλονίκη 9 Σεπτεμβρίου 2019
 
Προς: κ Παπαχελά Αλέξη
Διευθυντή Εφημερίδας «Καθημερινή»

Αξιότιμε κ Διευθυντά,

με θλίψη τόσο εγώ, όσο και πολλοί Ακτινολόγοι συνάδελφοι, είχαμε διαβάσει στην συνέντευξη του κ Λινού η οποία πάρθηκε από την συνεργάτιδά σας κ Κατερίνα Μπακογιάννη στις 14/9/2015 ,όπου ο κ Λινός συμμετέχων για πολλά χρόνια στα δρώμενα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ανέφερε σαν παράδειγμα ότι οι Ακτινολόγοι που αποφοιτούν από την Ιατρική Σχολή μπορεί να μη έχουν δει ποτέ Αξονικό ή Μαγνητικό τομογράφο γεγονός που είναι απαράδεκτο δεδομένου ότι όλοι οι Ακτινολόγοι γνωρίζουν στην  βασική εκπαίδευσή Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία και αν το Νοσοκομείο δεν έχει μετακινούνται σε Νοσοκομεία που διαθέτουν .Να σημειωθεί ότι τα μεγάλα Δημόσια Νοσοκομεία διαθέτουν Μαγνητικό Τομογράφο και έναν  έως δύο  Αξονικούς Τομογράφους πολύ πιο σύγχρονους από ότι υπάρχουν στις Ιδιωτικές Κλινικές. Δυστυχώς ο κ Λινός ξαναχρησιμοποίησε στην χθεσινή Κυριακάτικη «Καθημερινή»  τους Ακτινολόγους σαν παράδειγμα ότι μπορούν να τελειώσουν την ειδικότητα της Ακτινολογίας χωρίς να εκπαιδευτούν σε Αξονικό ή Μαγνητικό Τομογράφο διότι απλούστατα τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν διαθέτουν την αντίστοιχη τεχνολογία.

Αξιότιμε κ Διευθυντά,

1.       Αυτή την στιγμή από τα Νοσοκομεία πυλώνες δεν υπάρχει τέτοιο Νοσοκομείο που αναφέρει ο κ Λινός.

2.       Όλοι οι Ειδικευόμενοι μηδενός εξαιρουμένου έχουν εκπαιδευτεί στην Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία.

3.       Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη  γραμμή εκπαίδευσης των Ειδικευομένων με εκπαιδευτικά μαθήματα που διακόπτονται μόνο ένα  μήνα το καλοκαίρι. Με ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο και Ημερίδες που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα.

4.       Μόνο για το 2019 η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει χορηγήσει 8 υποτροφίες σε Ειδικευόμενους για μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό.

Αξιότιμε κ Διευθυντά, αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια άρθρα σαν του  κ Λινού που απέχουν από την πραγματικότητα, προξενούν την αγανάκτηση των συναδέλφων Ακτινολόγων, που κατά τον κ Λινό έχουν χαμηλό επίπεδο, αλλά όπως μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει, είναι περιζήτητοι για το υψηλό επίπεδό τους στο εξωτερικό.

Αξιότιμε κ Διευθυντά,  δεν θα υπεισέλθω  στα άλλα θέματα που έθιξε ο κ Λινός στα περισσότερα από τα οποία διαφωνώ και απέχουν από την πραγματικότητα, αλλά αν επιθυμείτε μπορώ να το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.

Μετά τιμής

Τσιτουρίδης Ιωάννης
Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικου
Εργαστηρίου Γ.Ν Παπαγεωργίου
Πρόεδρος Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Νέος Κανονισμός Ακτινοπροστασίας.

27/08/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε το Νέο Κανονισμό Ακτινοπροστασίας ώστε να είστε ενήμεροι για τα ισχύοντα στην ακτινοπροστασία.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον κανονισμό.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ

Εκπαιδευτικά μαθήματα ΕΑΕ (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019).

31/07/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον επόμενο κύκλο μαθημάτων της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

Ο νέος κύκλος έχει ως κεντρικό θέμα το «Πάγκρεας». Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα των μαθημάτων καθώς και την φόρμα εγγραφής. Τα μαθήματα θα γίνονται Τρίτη και ώρα 18:00 – 20:00 στο Δώμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Υπεύθυνη για το επιστημονικό πρόγραμμα είναι η κα Κυριακή Ταβερναράκη.  Υπεύθυνος για την οργάνωση των μαθημάτων είναι ο κ. Στέλιος Μπενάκης. Στα μαθήματα θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και σε περίπτωση απουσίας του θα προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος. Επίσης, θα γίνεται σχολιασμός από τον κ. Κωνσταντίνο Ρεβένα.

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θα φροντίσει για την μοριοδότηση των μαθημάτων από τον ΠΙΣ. Όπως και στα προηγούμενα μαθήματα, θα υπάρχει επιβράβευση για όσους παρακολουθήσουν τα 2/3 των μαθημάτων με αγορά 2 ακτινολογικών βιβλίων για όλους καθώς και ένα μικρό γεύμα στην αρχή κάθε μαθήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 1 - 23 Αυγούστου. Σε περίπτωση επείγοντος θέματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Τσιτουρίδη στο κινητό του: 6979 022 605.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Μετά τιμής,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕ,
Ιωάννης Τσιτουρίδης              
Πρόεδρος ΕΑΕ

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK