Πρόγραμμα webinars Μαρτίου - Μαϊου 2021

02/03/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Τρίτη 9 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος webinars για το Ουροποιητικό σύστημα το οποίο έχει καταρτίσει η κα Κυριακή Ταβερναράκη, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ΕΑΕ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας.
Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί 2 webinars για τον καρκίνο του ορθού (30 Μαρτίου) και την νόσο Crohn (19 Απριλίου) τα οποία είχε την καλοσύνη να οργανώσει η συνάδελφος κα Ανθή Μοριχοβίτου και τα οποία κατ΄ επανάληψη είχατε ζητήσει (κάντε κλικ εδώ για το πρόγραμμα)
Όλα τα webinars θα μοριοδοτηθούν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Τσιτουρίδης 
Πρόεδρος ΕΑΕ

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας EAE

Hellenic Journal of Radiology - Scopus

20/01/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της ότι το επίσημο επιστημονικό Περιοδικό της, Hellenic Journal of Radiology, έχει αναβαθμιστεί και ενταχθεί στην διεθνή βάση δεδομένων Scopus.

Ως Πρόεδρος προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και υπερήφανος διότι υλοποιήθηκε μια δική μου ιδέα την οποία ασπάστηκαν ενθέρμως οι 2 προηγούμενοι Πρόεδροι, Καθηγητές κ. Κυριάκος Στριγγάρης και κ. Παναγιώτης Πρασόπουλος και οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.

Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την άοκνη προσπάθεια της Συντακτικής Επιτροπής και των 2 Επικεφαλής Καθηγητών κ. Νικολάου Γκουρτσογιάννη και κ. Απόστολου Καραντάνα.
Τίποτα επίσης δεν θα είχε υλοποιηθεί αν όλοι οι Ακτινολόγοι δεν είχαν αγαπήσει και αγκαλιάσει το περιοδικό αυτό.

Πιστεύω το Περιοδικό Hellenic Journal of Radiology θα αναβαθμιστεί περαιτέρω γιατί έχει από πίσω του την αγάπη όλων των Ελλήνων Ακτινολόγων, την αγάπη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την αγάπη του νυν και των 2 προηγούμενων Προέδρων κ.κ. Στριγγάρη και Πρασόπουλου.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του Editor-in-chief Καθηγητή κ. Απόστολου Καραντάνα προς τα μέλη της ΕΑΕ.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών για έκδοση νέου τεύχους HJR

05/01/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το 17ο τεύχος του περιοδικού της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, (τεύχος Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, Volume 5, Issue 4). Tο τεύχος βρίσκεται ηλεκτρονικά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.helrad.org) καθώς και στην πλατφόρμα του περιοδικού (www.hjradiology.org) , όπου όλα τα άρθρα είναι πλήρως και δωρεάν προσβάσιμα από όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη. Το περιοδικό περιλαμβάνεται στις διεθνείς ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων Index Copernicus International και Google Scholar.
Το προσεχές διάστημα θα αποσταλεί και τυπωμένο με το ταχυδρομείο στους Ειδικευόμενους Ακτινολόγους, στους Καθηγητές, Συντονιστές Διευθυντές, Διευθυντές, καθώς και στα ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020, μέλη της Εταιρείας. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει πως το περιοδικό δεν σας αποστέλλεται παρ’ ότι είστε ταμειακώς ενήμεροι, ή σε περίπτωση που θέλετε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας στην ΕΑΕ, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Γραμματεία της Εταιρείας στο email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Εις μνήμη Καμάλ Τζράντ.

04/01/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια ενός ακόμη συναδέλφου του Καμάλ Τζράντ, μετά την απώλεια του Καθηγητή Αθανασίου Σ. Δημητριάδη.
Ο συνάδελφος Καμάλ Τζράντ ήταν Διευθυντής στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας επί πολλά χρόνια και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την περιοχή της Νότιας Κρήτης για την καλοσύνη του, την επιστημονική  του κατάρτιση και την αγάπη του στους ασθενείς.
Σύριος στην καταγωγή, σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και έκανε ειδικότητα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια ανέλαβε την θέση του Διευθυντή στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η Ακτινολογική κοινότητα εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του,  στα προσφιλή του πρόσωπα καθώς και στους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας οι οποίοι τον υπεραγαπούσαν.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αιφνίδια απώλεια του Καθηγητή Αθανασίου Δημητριάδη.

01/01/2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του Καθηγητή Ακτινολογίας Αθανασίου Δημητριάδη.
Ο Καθηγητής Ακτινολογίας Αθανάσιος Δημητριάδης ήταν για χρόνια Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ από νεαρότατης ηλικίας μέχρι την συνταξιοδότησή του.
Υπήρξε ο 4ος Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μετά τον Καθηγητή Κρητικό, τον Καθηγητή Σταυρόπουλο (πνευμονολόγος), τον Καθηγητή Χριστοφορίδη και τον Καθηγητή Κούσκουρα.
Υπήρξε Γραμματέας του Ελληνικού Κολεγίου Ακτινολογίας και ένα από τα Ιδρυτικά Μέλη της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος της οποίας χρημάτισε για 2 θητείες Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Κυριάκος Στριγγάρης, ο οποίος υπήρξε στενότατος φίλος του, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη, αύριο στις 12:45.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.   

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK