Ενημέρωση μελών

26/02/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες Τρίτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το τρίτο μάθημα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με θέμα «Καλοήθεις όγκοι ήπατος».
Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την κα Αναστασία Κουτσογιάννη και την κα Σοφία Γκουρτσογιάννη. Ενδιαφέροντα περιστατικά παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΑΕ κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη και υπήρξε σχολιασμός από την κα Βάσω Κατσίβα.
Παρακολούθησαν το μάθημα συνολικά 70 ειδικευόμενοι και επιπλέον αρκετοί ειδικοί.

Το επόμενο μάθημα είναι Τρίτη 17 Μαρτίου και ώρα 18:00 – 20:00 με θέμα «Κυστικές βλάβες ήπατος». Θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:  

1. Διαφοροδιάγνωση των κυστικών βλαβών του ήπατος (Κ. Λυμπερόπουλος)
2. Νόσος Caroli (Δ. Φαγκρέζος)
3. Αμαρτώματα von Meyerburg (Δ. Φαγκρέζος)
4. Επεμβατική ακτινολογία στην αντιμετώπιση των μεγάλων κύστεων του ήπατος (Χ. Βεργαδής)

 
Μετά τιμής
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό

25/02/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σας ενημερώνει για την συμπεριφορά του κορωνοϊού, για τα στάδια της νόσου και την απεικονιστική συμπεριφορά με την αξονική τομογραφία.
Μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα:

1. https://www.itnonline.com/article/how-radiologists-are-analyzing-2019-ncov-coronavirus-pneumonia-epidemic

2. https://www.diagnosticimaging.com/ct/coronavirus-associated-pneumonia-identified-ct

3. https://medlabgr.blogspot.com/2020/02/poso-antexei-o-koronaios-se-epifaneies-trofima-xeroulia-demata.html?fbclid=IwAR0bnT9I_T8Ham_-XxnvpbByHeW-qfXU_aM8uSL9pe-3-Zcs5WQtELDpIHo#ixzz6Es3nuQdz

4. https://msf.gr/magazine/koronoios-ola-osa-prepei-na-gnorizoyme-kai-na-prosehoyme?fbclid=IwAR393k4BkeANtKgXHsyiGCfhOt6bgJL9CzPZSMN5zIoc01qryArSL5_mS_Q

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Εκλογική διαδικασία 22ης Φεβρουαρίου 2020.

24/02/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες Κυριακή 23 Φεβρουαρίου έγινε στα γραφεία της Εταιρείας η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 22ης Φεβρουαρίου 2020.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος:                  Ιωάννης Τσιτουρίδης                                    
Αντιπρόεδρος Α’:        Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος               
Αντιπρόεδρος Β’:        Αντώνιος Τσάνης                                            
Γενικός Γραμματέας:  Κυριακή Ταβερναράκη                                
Ταμίας:                       Βασίλειος Παπαδόπουλος
Μέλη:                         Στυλιανός Μπενάκης
                                   Σωτηρία Σταθοπούλου
                                   Βασίλειος Ταταρίδας
                                   Κωνσταντίνος Χλαπουτάκης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε πνεύμα ομοψυχίας και με πλήρη απουσία εντάσεων, έγιναν οι εκλογές της Εταιρείας μας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, μεγαλύτερης από την προηγούμενη ψηφοφορία (περισσότεροι παρόντες, λιγότερες εξουσιοδοτήσεις) με τον ίδιο αριθμό περίπου ψηφισάντων με την προηγούμενη διαδικασία. Οι Έλληνες Ακτινολόγοι συνάδελφοι προσήλθαν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατήσαν το Σάββατο και την έλλειψη ανταγωνισμού.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την σχεδόν ομόφωνη στήριξή τους και τους συναδέλφους στο ΔΣ για την  ομόφωνη απόφαση τους να με εκλέξουν Πρόεδρο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ – μηδενός εξαιρουμένου - για την συνεργασία που είχαμε, την ευπρέπεια με την οποία λειτούργησε το ΔΣ και την στήριξη όλων των μελών στις προσπάθειες της Εταιρείας μας. Πικρίες θα υπάρχουν πάντοτε και είναι ανθρώπινο. Όμως η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία είναι όλων των Ακτινολόγων και έτσι θα λειτουργήσουμε και στην επόμενη θητεία. Τα δε μέλη προηγούμενων ΔΣ με την εμπειρία που έχουν, πιστεύω ότι  θα είναι δίπλα μας με τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις τους.

Οι στόχοι της νέας θητείας είναι:

Α) η δραστηριοποίηση και περισσότερη ανεξαρτησία των Τομέων της Εταιρείας,
Β) η εξωστρέφεια προς της European Society of Radiology,
Γ) η συνέχιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και στην Θεσσαλονίκη και η προσπάθεια να μεταφερθεί και στις άλλες πόλεις της Ελλάδος με σεμινάρια και συνεργασία με τις περιφερειακές ακτινολογικές εταιρείες,
Δ) η συνέχιση της χορήγησης υποτροφιών για το εξωτερικό μέσω του ESOR και μέσω των Πανελληνίων Ακτινολογικών Συνεδρίων μας
Ε) η προσπάθεια επίλυσης των επαγγελματικών θεμάτων των συναδέλφων ακτινολόγων σε όλα τα μέτωπα,
Στ) η προσπάθεια μέσω διαφόρων παραγόντων (Πανεπιστήμια, ΜΜΕ, Φορείς) να διαφημίσουμε την ειδικότητά μας και να την κάνουμε πιο ελκυστική στους φοιτητές.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, χρειαζόμαστε τις υποδείξεις σας, τις αντιρρήσεις σας, τις αντιδράσεις σας, τις προτάσεις σας ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία, υπήρξαν λιγότερες εξουσιοδοτήσεις και περισσότεροι παρόντες ακτινολόγοι από κάθε άλλη φορά, αποτελεί μήνυμα προς τον Πρόεδρο για κατάργηση των εξουσιοδοτήσεων που θα γίνει στο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριό μας στην Θεσσαλονίκη (4-6 Ιουνίου 2020) με Καταστατική Γενική Συνέλευση και οριστική κατάργηση των εξουσιοδοτήσεων με εφαρμογή της ηλεκτρονικής και της επιστολικής ψήφου.

Στις συνεδριάσεις του νέου ΔΣ, στην νέα θητεία, πρότεινα και έγινε δεκτό, να παρευρίσκονται τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Ακτινολόγων – Απεικονιστών Ελλάδος, οι επικεφαλής των Τομέων της ΕΑΕ, οι επικεφαλής θυγατρικών Εταιρειών με δικαίωμα λόγου, προτάσεων και διαφωνιών αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, για να είναι ενήμεροι για τους σκοπούς και στόχους της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας σε πνεύμα σύνθεσης απόψεων όταν οι απόψεις έχουν κύριο στόχο την ανάδειξη της ειδικότητά μας.


Mετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Σημαντική ενημέρωση για πληρωμή μέσω web banking!

21/02/2020

Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι,

Η προθεσμία για πληρωμή της συνδρομής μέσω web banking έληξε χθες 20 Φεβρουαρίου.
Παρακαλούνται πολύ όσοι κάνουν πληρωμή μέσω web banking σήμερα 21 Φεβρουαρίου να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό πληρωμής της Τράπεζας γιατί το μητρώο μελών θα είναι ενημερωμένο για τις πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι και 20 Φεβρουαρίου.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της γραμματείας της ΕΑΕ.

Εις μνήμην

12/02/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1. Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία τιμώντας την μνήμη του Μιχάλη Βλασταράκου, αναδημοσιεύει ένα κείμενο του ιατρού ακτινολόγου κ. Βλαδίμηρου Παναγιωτίδη.

«Με έντονα συναισθήματα θλίψης αποχαιρετούμε τον φίλο, συνάδελφο και Πρόεδρο Μιχάλη Βλασταράκο που τόσο αιφνίδια και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας. Πάντα γελαστός και ήρεμος, καταδεκτικός και συγκαταβατικός, πάντα ειλικρινής και ευθύς και πάντα με ήπιο χιούμορ, είχε ένα καλό λόγο για όλους τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς, καταθέτω ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμα του και εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Ο Μιχάλης Βλασταράκος πέρα από την στενή άσκηση της ιατρικής ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατάφερε να αναδείξει και να επιλύσει ζητήματα Υγείας, Κοινωνικών ανισοτήτων και του Ιατρικού επαγγέλματος, με την ενασχόλησή του από διάφορες θέσεις ευθύνης στον ιατρικό συνδικαλισμό.


Ο σύνθετος αυτός δρόμος που ακολούθησε ο Μιχάλης ήταν ανηφορικός, γεμάτος εμπόδια, αλλά τον ανέβηκε περήφανα. Παρέμεινε όρθιος και ευθυτενής μέχρι το τέλος.


Έχοντας την τιμή να υπηρετήσω επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και υπό την προεδρεία του Μιχάλη Βλασταράκου ως ένας εκ των συνεργατών του με την ιδιότητα του Ταμία, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την αμέριστη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέλαβε κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.


Η πολυσχιδής και ανιδιοτελής προσφορά του ως Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και το σημαντικό έργο του αποτελούν υπόδειγμα ηθικής αξίας και παρακαταθήκη για όλον τον ιατρικό κόσμο.


Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε Μιχάλη,
Στο ταξίδι σου προς την αιωνιότητα παίρνεις μαζί σου και την αγάπη μας.
Η μνήμη σου θα μείνει ζωντανή στη σκέψη μας και στις καρδιές μας…

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει στείλει στεφάνι εκ μέρους όλων των Ακτινολόγων στην κηδεία του που θα γίνει σήμερα στις 14:00 στο Νεκροταφείο Παπάγου.

2. Σας ενημερώνουμε ότι η ακτινολογική κοινότητα θρηνεί την απώλεια του Κώστα Ιατρού, Διευθυντή στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» επί τόσα χρόνια όπου προσέφερε στο Ακτινολογικό τμήμα και διακρίθηκε για το ήθος, την καλοσύνη και την ευγένειά του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον τόπο καταγωγής του,  στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού  μας Κώστα.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK