Παράταση υποβολής περιλήψεων / 23o Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο

25/09/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,                                      

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το 23ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL 07-10 Δεκεμβρίου 2023 μαζί με την εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 Χρόνων από την ίδρυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Ευελπιστούμε ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει ένα τόπο συνάντησης όλων των Ελλήνων Ακτινολόγων και κατά την διάρκειά του θα μας δοθεί η δυνατότητα να εκπαιδευτούμε, να ενημερωθούμε για τις νεότερες εξελίξεις της ακτινολογίας και να συζητήσουμε για όλα τα προβλήματα που αφορούν την ειδικότητά μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο με τις οδηγίες για την υποβολή των περιλήψεων καθώς και την φόρμα εγγραφής στο συνέδριο.

Έχει δοθεί παράταση στην υποβολή περιλήψεων έως: 20 Οκτωβρίου 2023.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος               
Πρόεδρος ΕΑΕ                          

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας ΕΑΕ.

Απώλεια συναδέλφου Δήμου Φαρσάρη

07/07/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Επεμβατικού Ακτινολόγου Δημοσθένη Φαρσάρη, σε ηλικία 60 ετών.

Ο Δήμος Φαρσάρης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 1989, ειδικεύτηκε στην Ακτινολογία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 1998. Μετά την ειδικότητα εξειδικεύτηκε στην Επεμβατική Ακτινολογία στο Guy’s & St. Thomas Hospital Trust και στο Atkinson Morlley Hospital του Λονδίνου, λαμβάνοντας υποτροφία από το ΙΚΥ.

Ο Δήμος Φαρσάρης υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”, την οποία υπηρέτησε με αφοσίωση από το 2001 που διορίστηκε ως Επιμελητής Β’ έως και σήμερα με το βαθμό του Διευθυντή. Στη διάρκεια της θητείας του, δίπλα του εκπαιδεύτηκαν πολλοί Ακτινολόγοι, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας για αρκετά έτη. Ο Δήμος ξεχώρισε όχι μόνο ως επιστήμονας, αλλά και για το ήθος και την προσωπικότητα του, τα οποία θα μείνουν ανεξίτηλα σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος         
Πρόεδρος ΕΑΕ                                        

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας ΕΑΕ.

Απώλεια Καθηγητή Αντώνη Βαλαβάνη.

06/06/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη θλίψη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απώλεια του Kαθηγητή Αντώνη Βαλαβάνη, ο οποίος απεβίωσε στην Ελβετία.

Ο Αντώνης Βαλαβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης. Το 1994 έγινε τακτικός Καθηγητής της Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, θέση που κατείχε μέχρι την συνταξιοδότησή του. Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος, Επίτιμο μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ελβετικής Εταιρείας Νευροακτινολογίας. Επίσης ίδρυσε το Ινστιτούτο της Νευροακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης του οποίου υπήρξε έκτοτε και Επικεφαλής.

Ο Καθηγητής Αντώνης Βαλαβάνης θεωρείται πατέρας της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας και κοντά του εκπαιδεύτηκαν και μετεκπαιδεύτηκαν πολλοί Έλληνες Ακτινολόγοι. Ήταν από τους πρώτους ακτινολόγους που ασχολήθηκε με την Επεμβατική Νευροακτινολογία, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών, και ανέπτυξε τόσο την επεμβατική όσο και την διαγνωστική ακτινολογία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει στην οικογένεια του Αντώνη Βαλαβάνη και ο Επίτιμος Πρόεδρος της  Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Κυριάκος Στριγγάρης ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του.  

Με εκτίμηση,
 
Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος  
Πρόεδρος ΕΑΕ                                 

Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας ΕΑΕ.

Κατευθυντήριες οδηγίες και προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα.

01/06/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023, σε κοινή συνέντευξη τύπου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ)  παρουσίασαν την προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα (ΠΕΚΠ) στη χώρα μας.
 
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για  άμεση εφαρμογή ενός οργανωμένου εθνικού πληθυσμιακού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα, οι τρεις Επιστημονικές Εταιρείες και με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κατήρτισαν Κατευθυντήριες Οδηγίες καθώς και προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα, η οποία και θα κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας για αξιολόγηση.
 
Τόσο οι κατευθυντήριες οδηγίες όσο και η προτεινόμενη διαδικασία ΠΕΚΠ είναι αποτέλεσμα μιας 19μηνης διεπιστημονικής συνεργασίας της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας ΠΕΚΠ που συμπεριλαμβάνει 55 ειδικούς επιστήμονες υγείας από τις 3 προαναφερθείσες Επιστημονικές Εταιρείες και η οποία έλαβε υπόψη τα δημοσιευμένα διεθνή επιστημονικά δεδομένα καθώς και τη διάρθρωση και λειτουργία των δομών υγείας της χώρας μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Ιατρούς Ακτινολόγους που συμμετείχαν ενεργά στην εκπόνηση των οδηγιών και της προτεινόμενης διαδικασίας ΠΕΚΠ και συγκεκριμένα την κα Μ. Στασινοπούλου, Διευθύντρια Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Αγ. Σάββας”, τον κ. Λ. Δαγδηλέλη Διευθυντή Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, τον κ. Κ. Στεφανίδη, Διευθυντή Γ.Α.Ν.Π. “Μεταξά”, τον κ. Α. Λέτσο Ειδικευόμενο Ακτινολογίας Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” καθώς και από το ΔΣ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας τον Αντιπρόεδρο Α’ κο Σ. Μπενάκη, και τη Γενική Γραμματέα κα Κ. Ταβερναράκη.
 
O βασικός πυλώνας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα είναι η αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (Low Dose CT) και ως εκ τούτου ο ρόλος του Ακτινολόγου είναι κεντρικός.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος       
Πρόεδρος ΕΑΕ        
                         
Κυριακή Ταβερναράκη
Γενική Γραμματέας ΕΑΕ.

23o Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο

08/05/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες του 23ου Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 7 - 10 Δεκεμβρίου 2023.
 
To 2023 συμπληρώνονται 90 χρόνια από την Ίδρυση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Ο εορτασμός αυτής της επετείου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Συνεδρίου.  
 
Μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία:
- Φόρμα Εγγραφής σε word
- Φόρμα Εγγραφής σε pdf και
- Οδηγίες Αποστολής Εργασιών.
 
Πληροφορίες-Γραμματεία:
 
Theotokis Travel Congresses
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
call us: +30 210 685 28 92 
find us: 4, Eleftheroton Sq.
15232 Halandri, GR

poster

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK