ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

27/05/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω του ότι τα ξενοδοχεία έχουν λάβει εντολή τήρησης μέτρων ασφαλείας μέχρι το τέλος του έτους και δεδομένης της ψυχολογίας που επικρατεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας αποφάσισε όπως μετατεθεί το 22ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο για του χρόνου, στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2021. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στον ίδιο χώρο (Grand Hotel Palace). Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή παραμένουν ως έχουν.  

Η αλλαγή του καταστατικού θα γίνει στο πλαίσιο συνεδρίας κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, με θέματα:

1) την αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας από φυσική παρουσία και εξουσιοδοτήσεις, σε φυσική παρουσία, ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο,
2) την κατοχύρωση των νέων Τομέων της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας στο καταστατικό και
3) την κατοχύρωση στο καταστατικό της μόνιμης παροχής από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία – μέσω ESOR – 3 υποτροφιών σε Έλληνες Ακτινολόγους.    

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

 

Ενημέρωση μελών.

22/05/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) Σας ενημερώνουμε σχετικά με την λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου σε ακτινοθεραπευτικά εργαστήρια σε συνέχεια ερωτήματος που λάβαμε από τον κ. Χαλαζωνίτη (στο τέλος του email θα βρείτε την σχετική αλληλογραφία).

2) Σας ανακοινώνουμε ότι στον Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης με Επικεφαλής την Καθηγήτρια κα Λ. Μουλοπούλου και Αναπληρώτρια Επικεφαλής την κα Χ. Τριαντοπούλου, θα υπάρξει μια ομάδα εργασίας απαρτιζόμενη από τους εξής:

-    Ανδριώτης Ευθύμιος
-    Γκουρτσογιάννη Σοφία
-    Κατσίβα Βασιλική
-    Κουτουλίδης Βασίλης
-    Παπαϊωάννου Σοφία
-    Παπαναγιώτου Χάρης
-    Ρουσάκης Αρκάδιος
-    Στασινοπούλου Μυρσίνη
-    Ταβερναράκη Κυριακή
-    Τσίλη Αθηνά
-    Χουρμούζη Δανάη.

3) Η διαδικασία παραλαβής των βιβλίων που δίνονται ως επιβράβευση για την παρακολούθηση των μαθημάτων Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 θα έχει ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 50 ειδικευόμενοι προμηθεύτηκαν τα βιβλία που είχαν παραγγείλει.

Μετά τιμής
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

---------------------------------------------------------------

From: Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Sent: Friday, May 22, 2020 10:32 AM
To: Athanasios Chalazonitis
Subject: RE: Αξονικοί σε Ακτινοθεραπευτικά

Αγαπητέ κε Χαλαζωνίτη,

Σε απάντησή του παρακάτω ερωτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιστημονικά υπεύθυνος ενός συστήματος αξονικής τομογραφίας μπορεί να είναι μόνο ιατρός ακτινολόγος.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός ακτινολόγος έχει:

Α) Την ιατρική ευθύνη για την για την ορθή και ασφαλή διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων αξονικής τομογραφίας.
Β) Την ιατρική ευθύνη για το σύνολο των επεμβατικών πράξεων, που διενεργούνται στον αξονικό τομογράφο (διαγνωστικών ή θεραπευτικών).
Γ) Έχει την ευθύνη έναντι του νόμου για όλες τις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται στον αξονικό τομογράφο.     

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.                                                                  

------------------------------------------------------------------

From: Athanasios Chalazonitis
Sent: Monday, May 18, 2020 10:46 AM
To: EAE
Subject: Αξονικοί σε Ακτινοθεραπευτικά

Προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΑΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι στο νέο Κανονισμό Ακτινοπροστασίας δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης αξονικών τομογράφων σε Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα με υπεύθυνο αδειοδότησης τον/την Ακτινοφυσικό ως Επόπτη Ακτινοπροστασίας.
Το θέμα το είχα επισημάνει και στο παρελθόν ως Μέλος ΔΣ της ΕΑΕ.
Δυστυχώς το επικαιροποώ εκ νέου διότι μετά την εγκατάσταση  αξονικών τομογράφων σε ιδιωτικά κυρίως κέντρα Ακτινοθεραπείας, ήρθε και η σειρά του Νοσοκομείου ¨Αλεξάνδρα" στο Ακτινοθεραπευτικό του οποίου πρόκειται να εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος 16 τομών για τις ανάγκες της Βραχυθεραπείας και μόνο.
Παρακαλώ για την άποψή σας επί του θέματος
Θάνος Χαλαζωνίτης
Ακτινολόγος
--
Athanasios N. Chalazonitis MD, MPH, PhD
Radiology Department Chairman & Medical Sercice Director, "Alexandra" General Hospital
80 Vas. Sophias & 7 K. Lourou
Athens 11528
Greece

Ενημέρωση για Τομείς της ΕΑΕ, παραλαβή βιβλίων & θέσεις εργασίας.

11/05/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) Συνημμένα θα βρείτε τον κατάλογο με τους Τομείς της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με τους Επικεφαλής, τους Αναπληρωτές Επικεφαλής και τα μέλη του κάθε Τομέα ( κάντε κλικ εδώ για τον κατάλογο ).

2) σας ενημερώνουμε ότι έχει παραληφθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα βιβλία που αγοράστηκαν για να δοθούν στους ειδικευόμενους που παρακολούθησαν τα 2/3 των μαθημάτων ως επιβράβευση για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Θα λάβετε άμεσα ενημερωτικό email από την γραμματεία της ΕΑΕ σχετικά με την ημέρα παραλαβής τους.  

3) σας ενημερώνουμε εκ μέρους της Καθηγήτριας κα Μουλοπούλου, για 2 θέσεις εργασίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο:

-    Ζητείται Ιατρός Ακτινολόγος με εμπειρία στην επίβλεψη και διάγνωση εξετάσεων Μαγνητικής Τομογραφίας, για μερική ή πλήρη απασχόληση στο Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.  Η απασχόληση θα γίνει με σύμβαση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του ΕΚΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210 72 86 137.

-    Ζητείται Ιατρός Ακτινολόγος με εμπειρία  στην υπερηχοτομογραφία, για μερική ή πλήρη απασχόληση στο Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Η απασχόληση θα γίνει με σύμβαση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του ΕΚΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210 72 86 137.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Διευκρινήσεις επί της επιστολής του Προέδρου προς το Κ.Υ. Ραφήνας.

08/05/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) συνημμένα θα βρείτε Διευκρινίσεις επί της επιστολής του Προέδρου προς το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας (κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή).

2) σας κοινοποιούμε ενημέρωση από τον Καθηγητή κ. Α. Καραντάνα σχετικά με θέση στο Νοσοκομείο Νάξου για όποιον ενδιαφέρεται.

“Από το Νοσοκομείο Νάξου αναζητούν Ιατρό Ακτινολόγο με εμπειρία στον Αξονικό για θέση επικουρικού στον αξονικό τομογράφο. Δίνεται maximum εφημεριών, bonus από Δήμο και μονιμοποίηση σε Β’ μετά 3 χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διοικήτρια κα Καλίτσα Φραγκίσκου στο τηλέφωνο: 22853 60665.»

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών.

07/05/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) σας κοινοποιούμε επιστολή που στείλαμε στον Υφυπουργό Υγείας σχετικά με οδηγίες της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας ( κάντε κλικ εδώ για την επιστολή και εδώ για τις οδηγίες της Χειρουργικής Εταιρείας)

2) σας κοινοποιούμε email του κου Κ. Χλαπουτάκη:

«Θέλω να σας ενημερώσω για ένα Letter to the Editor που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφορικά με το υπερηχογράφημα ισχίου στα νεογνά στην εποχή του Covid-19. Προέρχεται από την ICODE.
Θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.european-radiology.org/opinions/developmental-dysplasia-of-the-hip-in-the-context-of-the-covid-19-pandemic/»

3) σας κοινοποιούμε email του Καθηγητή κ. Β. Σουφτά:

«Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με το ΦΕΚ 1525(Β)/22.4.2020 (επισυνάπτεται) ενεργοποιήθηκαν για το Τμήμα μας δύο (2) έμμισθες θέσεις Εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία.
Το Τμήμα Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Ακτινολογίας Π.Γ.Ν.Α. δίδει πλήρη διετή εξειδίκευση στην Επεμβατική Ακτινολογία (καλύπτει όλο το φάσμα της εξειδίκευσης, με χρήση των πλέον σύγχρονων εξοπλισμών για τον Ελλαδικό χώρο).
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου μας (αφορά τους Ειδικούς Ακτινολόγους Ιατρούς).

Με τιμή,
Βασίλειος Δ. Σουφτάς
Καθηγητής Ακτινολογίας - Επεμβατικής Ακτινολογίας Δ.Π.Θ.
Δ/ντής Τμήματος Διαγνωστικής& Θεραπευτικής Ακτινολογίας Π.Γ.Ν.Α.»

(κάντε κλικ εδώ για το ΦΕΚ και εδώ για την επιστολή προς τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου)

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK