Εις μνήνη Θανάση Φερέτη

17/11/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με θλίψη σας ενημερώνουμε για το θάνατο του συναδέλφου ιατρού ακτινολόγου Θανάση Φερέτη.
Ο Θανάσης Φερέτης ήταν Μεσολογγίτης στην καταγωγή και προερχόταν από ιατρική οικογένεια, τόσο ο πατέρας του Βασίλης Φερέτης όσο και ο αδελφός του πατέρα του Νίκος Φερέτης ήταν γιατροί. Γιατροί επίσης είναι και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια του. Ο πατέρας του είχε μετεκπαιδευτεί στην Γυναικολογία στο Νοσοκομείο Tennon των Παρισίων το 1932, πρωτοποριακό για την εποχή.

Ο Θανάσης Φερέτης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Ακτινολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Necker-Enfants Malades του Παρισιού. Διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο» σαν Επιμελητής Β και ολοκλήρωσε την ιατρική του σταδιοδρομία εξερχόμενος με τον βαθμό του Διευθυντού. Ο Θανάσης Φερέτης ήταν πολύπλευρη προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά, λογοτεχνικά, καλλιτεχνικά και νομικά. Αν και γιατρός οι γνώσεις του στα νομικά ήταν μεγάλες. Ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων, συνεργάσιμος με τους συναδέλφους και το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ιδιαίτερα αγαπητός δεν δίσταζε να βοηθήσει οποιοδήποτε συνάδελφο ζητούσε την βοήθεια του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

13/11/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σας κοινοποιούμε επιστολή προς τον ΙΣΑ (κάντε κλικ εδώ) μαζί με οδηγίες για την λειτουργία των Ακτινολογικών Εργαστηρίων (κάντε κλικ εδώ) που έχουν γραφεί από την κα Κυριακή Ταβερναράκη και τον Πρόεδρο της ΕΑΕ με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι οδηγίες αυτές έχουν εγκριθεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
 
Επίσης σας στέλνουμε οδηγίες για το πλύσιμο χεριών (κάντε κλικ εδώ).
 
Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

12/11/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Α) συνημμένα θα βρείτε επιστολή που εστάλει σήμερα στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Covid-19 και τα ακτινολογικά εργαστήρια (κάντε κλικ εδώ)

Β) σας προωθούμε μήνυμα από τον Δήμο Παλλήνης:

“Εκ μέρους του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, μιας δημοτικής υπηρεσίας που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες, παίρνουμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αφορμή τη διεξαγωγή προγράμματος  πρόληψης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.
Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 11-13/1/2021 στο Δήμο Παλλήνης  σε συνεργασία με το «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ- ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ», το οποίο παραχωρεί και τον εξοπλισμό (ασύρματο σύστημα υπερήχων C3 HD της εταιρείας CLARIUS), ενώ για την υλοποίηση απαιτείται ο ορισμός ιατρού Ακτινολόγου για τη χρήση του μηχανήματος και τη χορήγηση γνωμάτευσης.
Στο ως άνω πλαίσιο παρακαλούμε αν υπάρχει εκ μέρους σας η δυνατότητα συνεργασίας με εθελοντή ιατρό Ακτινολόγο μέλος σας

Με εκτίμηση
Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Παλλήνης
2132031606,605

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.
Ενημέρωση μελών.

11/11/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Α) Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο 5ο webinar με θέμα το Ήπαρ. Συμμετείχαν 231 ειδικοί και ειδικευόμενοι ιατροί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ευρεία αυτή συμμετοχή.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο και τον κ. Χρυσοβαλάντη Βεργαδή για τις τόσο εμπεριστατωμένες ομιλίες τους.
Στο webinar αυτό παρατηρήθηκε πρόβλημα στον ήχο που οφείλεται - σύμφωνα με τον τεχνικό -στην κακή γραμμή internet των ομιλητών.
Θα παρακαλούσαμε τους υπόλοιπους ομιλητές όπως χρησιμοποιούν γρήγορη σύνδεση (οπτική ίνα) ώστε οι ομιλίες να γίνονται άψογα.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο 6ο webinar για το ήπαρ είναι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 με θέμα:

Κυστικές βλάβες ήπατος. Λιπώδης διήθηση ήπατος
1. Νόσος Caroli, αμαρτώματα von Meyerburg, Εισηγητής: κ. Δημήτριος Φαγκρέζος, Επιμελητής τμήματος Αξονικού Τομογράφου, Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας.
2. Λιπώδης διήθηση ήπατος-απεικονιστική προσέγγιση, Εισηγητής: κ. Βασίλειος Δημαρέλος, Στρατιωτικός Ιατρός- Ακτινολόγος, Λάρισα

Θα γίνει σύντομος σχολιασμός των ομιλιών και παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη.
Τα webinars και οι Ημερίδες της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας μοριοδοτούνται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Για να παρακολουθήσετε τα webinars ήπατος και μυοσκελετικού, παρακαλώ όπως στείλετε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με το ονοματεπώνυμό σας και δηλώνοντας ποιο θέλετε να παρακολουθήσετε.
Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων, θα σταλούν μαζί με την βεβαίωση παρακολούθησης και την μοριοδότηση και οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες σύμφωνα με την συγκατάθεση των ομιλητών.

Β) Ολοήμερη λειτουργία Ακτινολογικών εργαστηρίων - απογευματινά ιατρεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι έχει συρρικνωθεί αρκετά το εισόδημα των Ελλήνων ακτινολόγων που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, η ΕΑΕ αποφάσισε όπως καταγράψει τις θέσεις της επισήμως για τον θεσμό των απογευματινών ιατρειών και να αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Υγείας.
H ΕΑΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί τις ως άνω καταγεγραμμένες θέσεις ώστε να υλοποιηθούν προς όφελος των Ελλήνων ακτινολόγων (κάντε κλικ εδώ).

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών.

05/11/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο 3ο webinar του Τομέα Μυοσκελετικού.
Συμμετείχαν 158 ειδικοί και ειδικευόμενοι ιατροί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ευρεία αυτή συμμετοχή.
Οι ομιλίες του Καθηγητή κ. Απόστολου  Καραντάνα όσο και του Καθηγητού  κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου ήταν εξαιρετικές και πολύ υψηλού επιπέδου, τις οποίες συντόνισαν άψογα οι Επικεφαλής του Τομέα Μυοσκελετικού, κα. Ι. Σταϊκίδου και Ο. Παπακωνσταντίνου.

2) Σας υπενθυμίζουμε το επόμενο webinar για το ήπαρ είναι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 με θέμα:

Κυστικές βλάβες ήπατος:
1. Διαφορική διάγνωση – Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Διευθυντής, ΓΝΑ Γεννηματάς.
2. Η Επεμβατική Ακτινολογία στην αντιμετώπιση μεγάλων κύστεων ήπατος – Εισηγητής: κ.  Χρυσοβαλάντης Βεργαδής, Επιμελητής Α’, ΓΝΑ Λαϊκό.

Θα γίνει σύντομος σχολιασμός των ομιλιών και παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη.

3) Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για συμμετοχή στην Ημερίδα Ογκολογικής Απεικόνισης που θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.
Για την συμμετοχή σας, παρακαλώ όπως στείλετε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με το ονοματεπώνυμό σας και δηλώνοντας την συμμετοχή σας.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK