Ενημέρωση μελών.

01/07/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) σας κοινοποιούμε επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Υγείας σχετικά με την ΚΥΑ για την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων (πατήστε εδώ για την επιστολή). Λάβαμε πληθώρα emails, μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από συναδέλφους με άκρως αντικρουόμενες απόψεις. Και από πολλούς συναδέλφους ιδιώτες οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των απογευματινών ιατρείων ως αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων ακτινολόγων θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για διατήρηση και εξορθολογισμό των απογευματινών ιατρείων και θα συνεχίσει επίσης να παρεμβαίνει όχι απλώς διαμαρτυρόμενη αλλά προτείνοντας και λύσεις.

2) σας προωθούμε την επιστολή που λάβαμε (πατήστε εδώ για την επιστολή της ESR) και την απάντηση που στείλαμε στην ESR (πατήστε εδώ για την απάντηση) σχετικά με τους υπερήχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κα Ελένη Δρακωνάκη για την συμβολή της στην διαμόρφωση της απάντησής μας στην ESR.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενέργεις ΕΑΕ επί της ΚΥΑ για τα απογευματινά ιατρεία.

29/06/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Υγείας σχετικά με την κατάργηση του ποσοστού 5% στην αμοιβή του Συντονιστή Διευθυντή.
Κάντε κλικ εδώ για την επιστολή.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

ΚΥΑ για ολοήμερα - απογευματινά ιατρεία.

25/06/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την νέα ΚΥΑ για τα ολοήμερα – απογευματινά ιατρεία.

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία διά των εκπροσώπων της έδωσε πραγματική μάχη για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων για να αποφευχθεί η πλήρης κατάργηση των απογευματινών ιατρείων. Μέχρι την τελευταία στιγμή φροντίσαμε αυτός ο εξορθολογισμός να είναι πιο ήπιος για τους ακτινολόγους στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ευελπιστούμε, όπως έχουμε πάρει και την υπόσχεση, ότι θα υπάρξουν - ανάλογα με την πορεία και την λειτουργικότητα της ΚΥΑ - και τροποποιήσεις στο μέλλον.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

24/06/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θα χορηγήσει 5 τριμηνιαίες υποτροφίες αξίας 1500€ μηνιαίως σε νέους ιατρούς ακτινολόγους και ειδικευόμενους για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, στους τομείς:

-  1 για Απεικόνιση Καρδιάς
-  1 για Παιδιατρική Ακτινολογία
-  1 για Ογκολογική Απεικόνιση και
-  2 για Μυοσκελετικό (υπερήχους).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει :

-  είτε να είναι στο 4ο / 5ο έτος της ειδικότητας,
-  είτε να μην έχουν συμπληρώσει 5 έτη από την ημερομηνία που έχουν τελειώσει την ειδικότητα.

Παρακαλούμε όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι αποστείλουν βιογραφικό καθώς και τον τομέα ενδιαφέροντος τους στο e-mail της ΕΑΕ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Όλες οι αιτήσεις θα λαμβάνουν επιβεβαιωτικό e-mail με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

2) Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης των βιβλίων σε 61 συνολικά ειδικευόμενους και νέους ακτινολόγους που είχαν παρακολουθήσει τα 2/3 των μαθημάτων για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 στο Δώμα του Ευαγγελισμού.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Τσιτουρίδης     Κυριακή Ταβερναράκη
  Πρόεδρος ΕΑΕ.             Γενική Γραμματέας.

Ενημέρωση μελών.

23/06/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ που αναφέρει ότι απαλλάσσονται από την υπηρεσία υπαίθρου: «Οι ιατροί που έχουν εγγραφεί στο Α έτος Ιατρικών Σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006». Είναι το άρθρο 47. Κάντε κλικ εδώ για το ΦΕΚ.

Επίσης θα βρείτε επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας  με θέμα: « Απογευματινά ιατρεία ακτινολόγων – παροχή υπηρεσιών εκτίμησης (δεύτερη γνώμη) απεικονιστικών εξετάσεων». Κάντε κλικ εδώ για την επιστολή.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. Accessing our website, you agree that we can use these types of cookies.

OK