Menu

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας.

14/11/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχα χθες με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΑΕ του οποίου η συμβολή ήταν μεγάλη τόσο στον καθορισμό της συνάντησης όσο και στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε και αφορούσε τα εξής θέματα:

α) Τέθηκε το θέμα του claw-back για τα ακτινολογικά εργαστήρια. Επαναλήφθηκε η ανάγκη να σταματήσει το claw-back και ως εναλλακτική προτάθηκε η εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αποπεράτωσε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία ώστε να υπάρχει εξορθολογισμός των εξετάσεων και να σταματήσει το απάνθρωπο μέτρο του claw-back για τους συναδέλφους ακτινολόγους.

β) Έγινε διεξοδική συζήτηση για τους ειδικευόμενους ακτινολόγους για τους οποίους τέθηκε από την Πολιτεία ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις η εκπλήρωση του αγροτικού ιατρείου. Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία πρότεινε να καταργηθεί αυτό και αντί για την υπηρεσία υπαίθρου, ο ειδικευόμενος ακτινολόγος να υπηρετεί σε περιφερειακό ακτινολογικό εργαστήριο και να δίνει εξετάσεις άμεσα μετά το πέρας της ειδικότητάς του και όχι με το πέρας της υπηρεσίας υπαίθρου.

γ) Έγινε διεξοδική συζήτηση για την συνταγογράφηση των σκιαγραφικών άμεσα από τους ακτινολόγους των Δημοσίων Νοσοκομείων. Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τους ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται και να μην επιβαρύνονται με το κόστος της συμμετοχής αλλά και η Πολιτεία θα αποκομίσει κέρδος από την διαφορά μεταξύ της νοσοκομειακής και λιανικής τιμής των φαρμακείων.

δ) Έγινε συζήτηση για την αναγνώριση της Νευροακτινολογίας ως εξειδίκευσης και διαπιστώθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα αυτό.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας θα επαναληφθεί αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που έχουμε καταθέσει σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν. Στην νέα συνάντηση που θα ορισθεί, θα αναφερθούν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες Ακτινολόγους.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

11/11/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Α) θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 5 Νοεμβρίου 2019.

1. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με εισερχόμενες επιστολές. Διάβασε το αίτημα αιγίδας από την Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης για ημερίδα παιδικής κακοποίησης το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό. Συζητήθηκε η επιστολή από τον κ. Περίφανο και αποφασίσθηκε να σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την υποστελέχωση των Νοσοκομείων. Διαβάστηκε η επιστολή από τον κ. Ματσαρίδη σχετικά με την τυποποίηση στην διακίνηση ιατρικής εικόνας και αποφασίσθηκε να τεθεί το θέμα σε επικείμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας. Επίσης διαβάστηκε η επιστολή του κου Πολυζώη σχετικά με διενέργεια εξέτασης ΜΟΠ στο Δημαρχείο Παλλήνης από ορθοπεδικό και αποφασίσθηκε να σταλεί επιστολή στο Δήμαρχο.

2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2019, οι αιτήσεις των νέων μελών και τα τιμολόγια των μετακινήσεων.

3. Έγινε συζήτηση σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τις εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου και για το επόμενο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο. Αποφασίσθηκε, κατά πλειοψηφία, οι εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου να γίνουν Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και το επόμενο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο να γίνει μέσα στο 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2020 στην Θεσσαλονίκη.    

Β) Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 24-10-2019 δημοσιεύτηκαν τα νέα Guidelines της European Commission  Initiative on Breast Cancer (ECIBC) για το screening του καρκίνου του μαστού. Για πρώτη φορά έχουμε και guidelines για τη θεραπευτική οδό που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Επίσης για πρώτη φορά δίνονται οδηγίες σε γραφή, που μπορεί να γίνει αντιληπτή από μη επαγγελματίες του χώρου της υγείας. Η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών με το θέμα του καρκίνου του μαστού,  για την ύπαρξη αυτών των guidelines, θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο για εκείνους όσο και για όλες τις γυναίκες-εξεταζόμενες-ασθενείς.

Πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να κατεβάσετε τα guidelines: https://healthcare-quality.jrc.ec.europa.eu/

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

8/11/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας σε αιτήματα συναδέλφων.
Μπορείτε να κατεβάσετε τις εισερχόμενες επιστολές και τις απαντητικές επιστολές πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

Επιστολή σχετικά με ΚΥ Ικαρίας / Απαντητική επιστολή
Επιστολή από ΓΝ Τρικάλων / Απαντητική επιστολή
Επιστολή σχετικά με εξέταση ΜΟΠ / Απαντητική επιστολή 

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

07/11/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το τέταρτο μάθημα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με θέμα το «Ειδικοί τύποι παγκρεατίτιδας» και ομιλητές τον κ. Δημήτριο Φαγκρέζο και την κα Σοφία Γκουρτσογιάννη.  
Παρακολούθησαν το μάθημα συνολικά 65 ειδικευόμενοι και επιπλέον ορισμένοι ειδικοί.

Το επόμενο μάθημα είναι Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00 με θέμα «Kυστικά Νεοπλάσματα παγκρέατος». Θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:  

1.    Ορώδη και Βλεννώδη Νεοπλάσματα παγκρέατος (Π. Λαμπροπούλου)
2.    ΙΡΜΝ (Κυρ. Ταβερναράκη)
3.    Ύποπτα ευρήματα στην απεικόνιση - Κατευθυντήριες Οδηγίες (Κυρ. Ταβερναράκη)
4.    Κουίζ με 2 ενδιαφέροντα περιστατικά για τα ορώδη και βλεννώδη νεοπλάσματα παγκρέατος και τα IPMN (Ι. Τσιτουρίδης)  
5.    Παρουσίαση περιστατικών από το Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» (Β. Κατσίβα)

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

24/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το τρίτο μάθημα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με θέμα το «Χρόνια Παγκρεατίτιδα» και ομιλητές την κα Σοφία Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη.
Παρακολούθησαν το μάθημα συνολικά 60 ειδικευόμενοι και επιπλέον ορισμένοι ειδικοί.

Το επόμενο μάθημα είναι Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00 με θέμα «Ειδικοί τύποι παγκρεατίτιδας». Θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:  

1.    Ανατομία της παγκρεατοδωδεκαδακτυλικής αύλακας (Δ. Φαγκρέζος)
2.    Groove παγκρεατίτιδα (Δ. Φαγκρέζος)
3.    Αυτοάνοση παγκρεατίτιδα (Σ. Γκουρτσογιάννη)

2) Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι οι θέσεις έχουν κλείσει για την Ημερίδα του προστάτη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2020. Θα σταλεί το επόμενο διάστημα ενημερωτικό e-mail σε όσους έγινε δεκτή η εγγραφή τους.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK