Menu

Εκπαιδευτικά μαθήματα ΕΑΕ (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019).

31/07/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον επόμενο κύκλο μαθημάτων της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

Ο νέος κύκλος έχει ως κεντρικό θέμα το «Πάγκρεας». Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα των μαθημάτων καθώς και την φόρμα εγγραφής. Τα μαθήματα θα γίνονται Τρίτη και ώρα 18:00 – 20:00 στο Δώμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Υπεύθυνη για το επιστημονικό πρόγραμμα είναι η κα Κυριακή Ταβερναράκη.  Υπεύθυνος για την οργάνωση των μαθημάτων είναι ο κ. Στέλιος Μπενάκης. Στα μαθήματα θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και σε περίπτωση απουσίας του θα προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος. Επίσης, θα γίνεται σχολιασμός από τον κ. Κωνσταντίνο Ρεβένα.

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θα φροντίσει για την μοριοδότηση των μαθημάτων από τον ΠΙΣ. Όπως και στα προηγούμενα μαθήματα, θα υπάρχει επιβράβευση για όσους παρακολουθήσουν τα 2/3 των μαθημάτων με αγορά 2 ακτινολογικών βιβλίων για όλους καθώς και ένα μικρό γεύμα στην αρχή κάθε μαθήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 1 - 23 Αυγούστου. Σε περίπτωση επείγοντος θέματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Τσιτουρίδη στο κινητό του: 6979 022 605.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Μετά τιμής,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕ,
Ιωάννης Τσιτουρίδης              
Πρόεδρος ΕΑΕ

Ανανέωση συνδρομής για το έτος 2019.

23/07/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε να ανανεώσετε την ετήσια συνδρομή σας στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία για το έτος 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνδρομή για τους ειδικoύς είναι 10 ευρώ και για τους ειδικευόμενους 5 ευρώ. Η κατάθεση μπορεί να γίνει στον εξής λογαριασμό:

ALPHA BANK
Δικαιούχος: Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
IBAN: GR36 0140 2060 2060 0200 2000 010.

Παρακαλείσθε να γράψετε το ονοματωπώνυμό σας στην αιτιολογία κατάθεσης.

Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την στήριξη των μελών μας, προκειμένου η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία να συνεχίσει και να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό της ρόλο, δεδομένου ότι η κύρια πηγή εσόδων της Εταιρείας είναι το περίσσευμα - αν υπάρχει - από τα Πανελλήνια Ακτινολογικά Συνέδρια και η συνδρομή σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουδίρης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Έκδοση νέου τεύχους του περιοδικού της ΕΑΕ, Hellenic Journal of Radiology

10/07/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το 11ο τεύχος του περιοδικού της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, (τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2019, Volume 4, Issue 2). Tο τεύχος βρίσκεται ηλεκτρονικά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://www.helrad.org)  καθώς και στην πλατφόρμα του περιοδικού (www.hjradiology.org), όπου όλα τα άρθρα είναι πλήρως και δωρεάν προσβάσιμα από όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το περιοδικό περιλαμβάνεται στις διεθνείς ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων Index Copernicus International και Google Scholar.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και τυπωμένο με το ταχυδρομείο σε όλα τα Ακτινολογικά τμήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων, στους Ειδικευόμενους Ακτινολόγους, στους Καθηγητές, Συντονιστές Διευθυντές, Διευθυντές, καθώς και στα ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2019, μέλη της Εταιρείας. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει πως το περιοδικό δεν σας αποστέλλεται παρ’ ότι είστε ταμειακώς ενήμεροι, ή σε περίπτωση που θέλετε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας στην ΕΑΕ, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Γραμματεία της Εταιρείας στο τηλέφωνο: 210 6451489, καθημερινά 9 πμ-5 μμ, κα Δήμητρα Χύμη.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δείχνετε στο περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

banner hjr

2η Συνάντηση της International Interdisciplinary Consensus Committee on DDH Evaluation στο Ηράκλειο.

28/06/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των μελών του ICODE (International Interdisciplinary Consensus Committee on DDH Evaluation), που έγινε στο Ηράκλειο την 31η Μαΐου & 1η Ιουνίου 2019.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων:

-          Η οργανωτική δομή, η σύνθεση της ομάδας και οι προϋποθέσεις για την εγγραφή νέων μελών
-          Επικοινωνιακά θέματα, συμπεριλαμβανόμενης και της διαδικτυακής παρουσίας
-          Εκπαιδευτικά θέματα (εκπαίδευση με ενιαία δομή διεθνώς, κοινό εκπαιδευτικό υλικό – slideset, κοινό εγχειρίδιο εκπαιδεύσεων)
-          Η διαδικασία πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου των εξετάσεων
-          Βιβλιογραφική ανασκόπηση
-          Διάφορα λειτουργικά θέματα

Οι βασικές αρχές / οδηγίες για την υπερηχογραφική εξέταση του ισχίου στο νεογνό / βρέφος, συνοψίζονται στη δημοσίευση των θέσεων του ICODE στο European Journal of Ultrasound (https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/a-0924-5491) και στην παρουσίαση που έγινε πολύ πρόσφατα στο 9th Europediatrics 2019, Dublin 13-15 June 2019 (https://adc.bmj.com/content/104/Suppl_3/A167.1) και συνοψίζονται ως εξής:

-          Η κλινική εξέταση δεν επαρκεί για τη διάγνωση όλων των περιπτώσεων αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου
-          Είναι απαραίτητος ο πληθυσμιακός υπερηχογραφικός έλεγχος για τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση
-          Επιλέγεται η υπερηχογραφική τεχνική του Graf ως εξεταστική τεχνική εκλογής
-          Ο υπερηχογραφικός έλεγχος θα πρέπει απαραίτητα να ολοκληρώνεται μέχρι την 6η εβδομάδα από τη γέννηση
-          Η θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται συντηρητικά με νάρθηκα απαγωγής
-          Είναι απαραίτητη η συστηματική εκπαίδευση των εξεταστών, που γίνεται με οργανωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή ακρίβεια και ευαισθησία της υπερηχογραφικής εξέτασης

Προγραμματίστηκε, τέλος, συνάντηση με επιτροπή της European Academy of Paediatrics, καθώς και η επόμενη συνάντηση της ομάδας, που θα γίνει (με διευρυμένη σύνθεση) τον Μάιο / Ιούνιο του 2020 στη Ρώμη.

Ολοκλήρωση μαθημάτων ΕΑΕ.

18/06/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουνίου ο ιδιαίτερα επιτυχημένος κύκλος μαθημάτων της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας που είχε ως κεντρικό θέμα τον Θώρακα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους ομιλητές οι οποίοι με τις υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές παρουσιάσεις τους, προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις στους νεότερους. Επίσης τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και τον γόνιμο διάλογο που ανέπτυξαν με το Προεδρείο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Λουκά Θάνο και στην κα Σάντυ Ταβερναράκη που είχαν την ευθύνη για την κατάρτιση και οργάνωση του προγράμματος καθώς και στον κ. Στέλιο Μπενάκη για την ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε στο Δώμα του Ευαγγελισμού και για την δωρεά του στην ΕΑΕ του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στα μαθήματα.

Η άψογη συνεργασία όλων οδήγησε σε αυτόν τον ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο μαθημάτων.
 
Σας περιμένουμε όλους από Σεπτέμβριο για τον επόμενο κύκλο που θα έχει θέμα “Ήπαρ- Πάγκρεας”.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK