Menu

Λειτουργία γραφείου ΕΑΕ

31/07/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 1 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 24 Αυγούστου.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

27/07/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Α. Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Χθες Πέμπτη 26 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ. έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπου τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους ακτινολόγους. Κατά σειρά:
1.    Κατάσταση claw-back και rebate στις αμοιβές των εξετάσεων που διενεργούν οι συνάδελφοι. Όσον αφορά το claw-back, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας ανέφερε ότι πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που δεν θα αλλάξει παρά μόνο με κεντρική απόφαση. Αντίθετα για το rebate υποσχέθηκε σαφή βελτίωση της κατάστασης με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε ως τον Οκτώβριο καταφέρει να τελειώσουμε την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και την μελέτη-κοστολόγηση βιωσιμότητας ενός εργαστηρίου. Ενημερώσαμε ότι η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει ήδη αρχίσει την υλοποίηση των ως άνω εργασιών.   
2.    Έγινε συζήτηση για την κοστολόγηση των νέων εξετάσεων και την ονοματολογία των νέων εξετάσεων, γεγονός το οποίο απεδέχθη ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και η εργασία θα ολοκληρωθεί το τέλος Οκτωβρίου.
3.    Έγινε ενημέρωση να βγουν οι ακτινολόγοι από τον κωδικό των υπερήχων και να μπουν σε ξεχωριστό κωδικό γιατί οι κλινικοί ιατροί που διενεργούν νόμιμα υπερήχους έχουν αμοιβή για το κλινικό τους έργο ενώ αντίθετα οι ακτινολόγοι έχουν ως μόνη αμοιβή την διενέργεια των υπερήχων. Το θέμα αυτό θα το ξανασυζητήσουμε διότι αναμένονται ορισμένες μεταβολές εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ.
4.    Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπως καταργηθεί για τους εξωτερικούς ασθενείς και για τους ασθενείς των απογευματινών, η ταλαιπωρία των ακτινολόγων να γράφουν σκιαγραφικά, η ταλαιπωρία των ασθενών να πηγαίνουν στο φαρμακείο και να φέρνουν το σκιαγραφικό και η ζημία του Ελληνικού Κράτους και του ΕΟΠΥΥ διότι η νοσοκομειακή τιμή με την οποία γίνεται η εξέταση στο νοσοκομείο είναι τελείως διαφορετική από την λιανική τιμή του φαρμακείου. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποσχέθηκε την άμεση λύση του ως άνω θέματος.
Β. Επικαιροποίηση μητρώου μελών.

Επειδή μικρός αριθμός έχει μέχρι τώρα στείλει το έντυπο επικαιροποίησης μητρώου, σας παρακαλούμε όπως μας βοηθήσετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία που αναφέρονται στην φόρμα διότι δεν μπορούμε αλλιώς να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας. (Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την φόρμα)

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης     Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Ενημέρωση συναδέλφων

20/07/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
σας κοινοποιούμε δράσεις της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.
Συνημμένα θα βρείτε 4 έγγραφα:
 
-          93 18 επιστολή από κ. Μαρινάκη & 131 18 απάντηση της ΕΑΕ
-          89 18 καταγγελία 3 ιατρών ακτινολόγων από Σύρο & 132 18 απάντηση της ΕΑΕ.
 
Μετά τιμής,
 
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης                     Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Ενημέρωση για τις εκπτωτικές προσφορές της Εταιρείας ΖΙΤΑ προς τα μέλη της ΕΑΕ. (Η Εταιρεία η οποία εκδίδει το περιοδικό της ΕΑΕ).

18/07/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία συνεργάζεται με την Zita Medical Management, εταιρεία του Ομίλου ΖΙΤΑ, στην διαχείριση του επιστημονικού περιοδικού Hellenic Journal of Radiology, από το 2016 και εμπιστεύεται απόλυτα τις υπηρεσίες του Ομίλου ΖΙΤΑ.
Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε συμφωνία με τον Όμιλο ZITA κατάφερε για τα μέλη εκπτωτικές τιμές για όποιον συνάδελφο ακτινολόγο επιθυμεί, σχετικά με υπηρεσίες marketing, social media, δημιουργία ιστοσελίδων, digital marketing κ.α.

2

Ενημέρωση μελών.

16/07/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε για την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα την Μισθοδοσία των Εξειδικευομένων στην Επεμβατική Ακτινολογία.
Μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                     
Ιωάννης Τσιτουρίδης    

Ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK