Menu

Έκδοση νέου τεύχους του περιοδικού της ΕΑΕ, Hellenic Journal of Radiology.

04/12/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το 9ο τεύχος του περιοδικού της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, (τεύχος Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018, Volume 3, Issue 4). Tο τεύχος βρίσκεται ηλεκτρονικά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://www.helrad.org) καθώς και στην πλατφόρμα του περιοδικού (www.hjradiology.org), όπου όλα τα άρθρα είναι πλήρως και δωρεάν προσβάσιμα από όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη.

Το τρέχον τεύχος θα διανεμηθεί τυπωμένο σε όλους τους συναδέλφους που θα παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινολογίας στις 7-9 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα αποσταλεί με το ταχυδρομείο σε όσα ταμειακώς ενήμερα μέλη της Εταιρείας δεν θα παραβρεθούν στο Συνέδριο.

Σας καλούμε επίσης να παρακολουθήσετε την συνεδρία που είναι αφιερωμένη στο περιοδικό:

“Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρες 18.00 – 19.00, αίθουσα Παρθενώνας 1

Hellenic Journal of Radiology – Περιοδικό Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας
Προεδρείο: Ν. Γκουρτσογιάννης

Εισαγωγικά σχόλια: Καθηγητής Νικόλαος Γκουρτσογιάννης
-Δύο χρόνια HJR: Δημοσθένης Κόκκινος
-HJR: βήμα για τους νέους και όχι μόνο: Καθηγητής Απόστολος Καραντάνας

Συζήτηση.”


Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δείχνετε στο περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.
hjr

Ειδική άδεια 10 ημερών

30/11/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΕΑΕ αμέσως με την έκδοση του διατάγματος για την ειδική άδεια των 10 ημερών, έκανε γραπτή και προφορική  παρέμβαση ώστε να αποκατασταθεί το λάθος και οι Έλληνες ακτινολόγοι να πάρουν την άδεια που δικαιούνται.
Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και το σχετικό διάταγμα.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Π.Δ. για το κανονιστικό πλαίσιο της Ακτινοπροστασίας

22/11/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν ακόμα τελειώσει η διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την Ακτινοπροστασία, δημοσιεύτηκε αιφνιδίως το Προεδρικό Διάταγμα για το κανονιστικό πλαίσιο της ακτινοπροστασίας το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Νομοσχέδιο το οποίο διαπραγματευτήκαμε για την οριστική επίλυση του προβλήματος το τελευταίο εξάμηνο, ούτε έχει σχέση με το κείμενο στο οποίο καταλήξαμε μετά από διαπραγματεύσεις, ούτε έχει σχέση ακόμα με το κείμενο που αναρτήθηκε στην διαβούλευση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή έχουν εξαντληθεί όλα τα ανθρωπίνως δυνατά μέσα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία μένει μόνο να στραφεί στην Δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων ακτινολόγων και της Ακτινολογικής Κοινότητας.
Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου για τον τρόπο περαιτέρω δράσης της ΕΑΕ και σας παρακαλούμε πολύ όπως και εσείς συμβάλλετε με τις σκέψεις και τις υποδείξεις σας ώστε να γίνει πιο ολοκληρωμένη η δράση της ΕΑΕ.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Προεδρικό Διάταγμα.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Εκπαιδευτικά μαθήματα για το έτος 2019

19/11/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτω το εισαγωγικό σημείωμα, το πρόγραμμα μαθημάτων της ΕΑΕ για το έτος 2019 καθώς και την φόρμα εγγραφής.

Τα μαθήματα αυτά θα είναι διαδραστικά για να παρεμβαίνουν οι ειδικευόμενοι και οι νεότεροι ακτινολόγοι. Θα γίνεται σχολιασμός από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη και τον Συντονιστή Διευθυντή κ. Λουκά Θάνο και από οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να σχολιάσει.  
Στα μαθήματα αυτά, για 1η φορά, θα δοθεί επιβράβευση στους συναδέλφους που θα τα παρακολουθήσουν.

Σας καλούμε στο ανακαινισμένο και φιλόξενο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να ακούσουμε, να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε σε ό,τι αφορά τις παθήσεις των πνευμόνων.  

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Νέες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας

14/11/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια παλαιότερου μηνύματός μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πλατφόρμα «Ερμής» από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Πρόκειται για μια πλατφόρμα τηλε-διαβουλεύσεων πραγματικού χρόνου με σκοπό την διαχείριση και την από κοινού επισκόπηση ιατρικών απεικονιστικών δεδομένων. (Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε μια σύντομη περιγραφή της πλατφόρμας).

Προκειμένου η πλατφόρμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ιατρών ακτινολόγων, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται, να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να οριστεί μια συνάντηση με την ομάδα από το ΕΔΕΤ, με σκοπό να τους δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να γίνουν προσθήκες/μετατροπές ώστε να προσαρμοστεί η πλατφόρμα εξ ολοκλήρου στις απαιτήσεις των ιατρών ακτινολόγων. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην συνάντηση, παρακαλώ πολύ όπως στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK