Menu

Ενημέρωση μελών

04/09/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε σχετικά με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου.

Α. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ σχετικά με την συνάντηση που έγινε στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας με θέμα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ακτινοπροστασίας και την εφαρμοστική νομοθεσία (διαδικασίες κανονιστικού ελέγχου πρακτικών ιοντιζουσών ακτινοβολιών και αναγνώριση υπηρεσιών και εμπειρογνωμόνων). Αποφασίσθηκε ότι υπεύθυνος για την ακτινοπροστασία πρέπει να είναι ο ιατρός ακτινολόγος και ο ακτινοφυσικός και όχι ο τεχνολόγος ακτινολόγος. Για το θέμα των πρακτικών, αναφέρθηκε από την πλευρά της ΕΕΑΕ ότι παραπέμπεται το θέμα στο ΚΕΣΥ για απόφαση.

Β.  Έγινε συζήτηση σχετικά με την ονοματολογία των ιατρικών εξετάσεων. Έχει γίνει επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου και θα σταλεί στο Υπουργείο.     

Γ. Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για τα emails της κας Ε. Καψαλάκη και των κ.κ. Κ. Χλαπουτάκη, Π. Μανιάτη και Μ. Σακελλαρίδη.  

Δ. Διαβάστηκε το αίτημα για αιγίδα για συνέδριο που διοργανώνει η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Multimodality Management of Intracranial and Spinal AVMs». Αποφασίσθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΑΕ. 

Ε. Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου, το τιμολόγιο που αφορούσε παροχή υπηρεσιών προγραμματισμού του website και η αίτηση νέου μέλους.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Έκδοση νέου τεύχους του περιοδικού της ΕΑΕ, Hellenic Journal of Radiology

26/09/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το 8ο τεύχος του περιοδικού της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, (τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2018, Volume 3, Issue 3). Tο τεύχος βρίσκεται ηλεκτρονικά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://www.helrad.org) καθώς και στην πλατφόρμα του περιοδικού (www.hjradiology.org), όπου όλα τα άρθρα είναι πλήρως και δωρεάν προσβάσιμα από όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και τυπωμένο με το ταχυδρομείο στα ταμειακώς ενήμερα μέλη της Εταιρείας. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει πως το περιοδικό δεν σας αποστέλλεται, παρ’ ότι είστε ταμειακώς ενήμεροι, ή σε περίπτωση που θέλετε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας στην ΕΑΕ, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Γραμματεία της Εταιρείας στο τηλέφωνο: 210 6451489, καθημερινά 9 πμ - 5 μμ, κα Δήμητρα Χύμη.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δείχνετε στο περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

hjr

Νέες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας που προωθεί η ΕΑΕ

21/09/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για δύο σύγχρονες εφαρμογές που θα βοηθήσουν τα μέλη της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

Α) Η διαδικασία τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με τον Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. Ξεκίνησε ήδη η πειραματική εφαρμογή με το κέντρο μαστογραφίας του Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου». Θα ακολουθήσει το κέντρο μαστογραφίας του Θεαγένειου και δύο κέντρα μαστογραφίας στην Αθήνα, αξιολογώντας τα πορίσματα των μαστογραφιών και τις ιστολογικές εξετάσεις.  Το σύστημα θα είναι άκρως εξελιγμένο, πρωτοποριακό και βελτιωμένο σε σχέση με αυτό που υπάρχει ήδη στην αγορά σε διάφορες εταιρείες.

Β) Γίνεται προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος «Συνεργασία στην διάγνωση» κατά την οποία η εικόνα μπορεί να μεταφερθεί συγχρόνως στην οθόνη πολλών συναδέλφων οι οποίοι μπορούν ταυτόχρονα να γράφουν σχόλια επί μιας απεικονιστικής εφαρμογής. Το σύστημα αυτό θα διευκολύνει τα μέγιστα τους συναδέλφους που θέλουν μια δεύτερη γνώμη και τους συναδέλφους οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν την εργασία τους για μικρό χρονικό διάστημα σε άλλο εργαστήριο (βελτιωμένη έκδοση της Τηλεϊατρικής).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα 2 αυτά προγράμματα είναι δωρεάν για τα μέλη της ΕΑΕ. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο εκπαίδευσης, η γραμματέας της ΕΑΕ έχει κάνει αρκετές συναντήσεις γι’ αυτόν τον σκοπό και σύντομα θα υλοποιηθούν. Ευελπιστούμε ότι θα τα αγκαλιάσετε και θα τα στηρίξετε με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας. 

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

European Congress of Radiology 2019

20/09/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ECR 2019 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019 στην Βιέννη.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.myesr.org/congress/registration (Η μειωμένη εγγραφή ισχύει μέχρι 15 Νοεμβρίου).  

Για το επιστημονικό πρόγραμμα, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ: https://www.myesr.org/congress/scientific-programme (Προθεσμία υποβολή εργασιών: 10 Οκτωβρίου)

Επίσης σας παροτρύνουμε να γνωρίσετε το πρόγραμμα “Invest in the Youth” το οποίο απευθύνεται σε νέους ακτινολόγους οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν δωρεάν βάσει κάποιων κριτηρίων.

Θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά με εργασίες προκειμένου να δείξουμε την δυναμική των Ελλήνων Ακτινολόγων.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσιτουρίδης          Αθανάσιος Χαλαζωνίτης

Ημερίδα για την Ακτινοπροστασία, Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

19/09/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας θα οργανώσει Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα την ακτινοπροστασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα στην Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 – 14:30 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, Γ. Γεννηματάς (Κτίριο 2), Μεσογείων 154. 

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν αφορούν την ακτινοπροστασία. Δείτε την αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας. Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σας προσκαλούμε όλους να την παρακολουθήσετε για να τεκμηριώσουμε την παρακολούθηση και την γνώση του αντικειμένου της ακτινοπροστασίας. Η Ημερίδα αυτή όπως και η Διημερίδα που θα γίνει στο πλαίσιο του 21ου Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου αποτελούν τα πρώτα βήματα σε ένα τομέα που υστερούν οι ακτινολόγοι αλλά οι γνώσεις θα μας βοηθήσουν τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον επιστημονικό τομέα.

Μετά το τέλος της ημερίδας, θα δοθεί δίπλωμα παρακολούθησης.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Τσιτουρίδης                                     Αθανάσιος Χαλαζωνίτης
Πρόεδρος ΕΑΕ                                              Γενικός Γραμματέας ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK