Menu

Ακτινοδιαγνωστική βασισμένη σε ενδείξεις: μια πρώτη προσέγγιση

Ακτινοδιαγνωστική βασισμένη σε ενδείξεις: μια πρώτη προσέγγιση

Μ. Σιδηροπούλου [1], Θ. Γιαννόπουλος [2], Τ. Γερούκης [3]

[1] Ακτινολογικό Εργαστήριο, Κ.Υ. Λιτοχώρου Πιερίας.
[2] Τμήμα Απεικονιστικής Ιατρικής, Γ.Ν.Χίου.
[3] Τμήμα Υπολογιστικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, Γ.Π.Ν.Θ. "Γ.Παπανικολάου"

Σκοπός της εργασίας μας είναι η εισαγωγή στις αρχές της Ιατρικής Βασισμένης Σε Ενδείξεις και την εφαρμογή της στην Ακτινοδιαγνωστική (Evidence Based Radiology).
Η Ακτινοδιαγνωστική Βασισμένη Σε Ενδείξεις συνδυάζει την κλινική εμπειρία με τις καλύτερες δυνατόν ενδείξεις και σήμερα διευκολύνεται απο τη διαθεσιμότητα επιστημονικών πληροφοριών στο τόπο εργασίας, σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζοντας έτσι τις ιατρικές διαγνώσεις.
Η Ακτινοδιαγνωστική Βασισμένη Σε Ενδείξεις χαρακτηρίζεται απο συγκεκριμένες αρχές και στάδια και συνεισφέρει στη διδασκαλία. Η εκμάθηση αποτελεί στέρεα βάση για την επαρκή εφαρμογή των ενδείξεων στη λήψη αποφάσεων.
Συζητούνται οι δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή της Ακτινοδιαγνωστικής Βασισμένης Σε Ενδείξεις, η σημασία της ως νέα προσέγγιση, ο ρόλος της Ακτινοδιαγνωστικής Βασισμένης Σε Ενδείξεις στην καθημερινή πράξη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK